Barkflis

Hos Vognmand.dk kan du købe billig barkflis i løsvægt. Barkflis kaldes også dækbark eller pyntebark og bruges fortrinsvis som dekoration og bunddække i bede og krukker. Flis kan også bruges som belægning på gangstier.

Vi leverer barkflis på hele Sjælland fra dag til dag, så du kan komme i gang med dit haveprojekt allerede i morgen.

Levering af barkflis i løsvægt

Vi leverer barkflis i løsvægt direkte i din indkørsel eller baghave. Barkflis i løsvægt er lettere at komme til både for private og erhverv, og det mindsker risikoen for, at barkflisen rådner, da det i en bunke lettere kan komme af med regnvand og fugt, end hvis det er emballeret.

 

Levering i løsvægt er også lig med fleksibel levering. Det tillader os at levere flisen dér, hvor du har behov for den; uanset om det er i indkørslen, i baghaven eller på dit erhvervsmæssige lager.

Barkflis pris: Hvad koster barkflis?

Barkflis er noget af det mest dekorative og vedligeholdelsesfrie bunddække, du finder, men det er også billigt, hvilket gør det meget populært både i private haver og på offentlige områder.

 

Prisen på barkflis afhænger af ønsket mængde og leveringsmetode. Det er altid billigere at bestille større mængder. Som erhverv kan det dermed betale sig at købe barkflis hjem i større mængder, og som privat kan det betale sig at bestille til flere projekter på én gang eller at dele med naboen.

Hvornår lægger man flis i haven?

I princippet kan du lægge flis, hvornår det passer dig. Vil du gerne ukrudtet til livs, anbefales det at gøde jorden i foråret for efterfølgende at lægge flis i en tykkelse af minimum 10 cm. Gødningen tilfører bl.a. kvælstof til jorden, som barken optager. Tilføres der ikke gødning, risikerer du, at planterne kommer til at mangle kvælstof.

 

Flis kan bruges i de fleste bede og krukker, og nogle anvender det også på mindre havestier. Vær dog opmærksom på, at ved planter, hvor rødderne ligger meget højt i jorden på grund af et stort iltbehov, vil flis have en kvælende virkning. Det gælder f.eks. Rhododendron.

 

Det tykke lag flis giver et vedligeholdelsesfrit bunddække, hvor ukrudtet ikke kan trænge igennem – såfremt det er lagt i et den anbefalede tykkelse.

 

Udskift barkflis med 3-5 års mellemrum

Barkflis er et 100% naturligt materiale, der med tiden vil formulde og nedbrydes. Det betyder, at dækbark skal udskiftes med 3-5 års mellemrum, afhængigt af typen af bark og tykkelsen på laget.

 

Selve formuldingsprocessen splitter vandene lidt; nogle lader barken formulde; andre fjerner barken, når den begynder at rådne. Den formuldede bark tilfører næring til jorden, hvilket taler for, at lade det blive liggende. Til gengæld optager processen ekstra kvælstof, når barken begynder at rådne, hvilket taler for at udskifte den.

 

Formuldende bark ser naturligvis ikke lige så pænt ud som frisk bark. Du kan løse problemet ved at lægge ny bark ovenpå, så det gamle ikke ses. Det anbefales at tilføre kvælstof inden, så ikke formuldingsprocessen går ud over planterne.

© Copyright vognmand.dk