Flis

Hos Vognmand.dk kan du købe billig flis til dekoration og bunddække i haven. Vores flis er kvalitetsflis fra gran- og fyrretræer. Det betyder blandt andet, at flisen består af en god fordeling af stykker og trevler, og at mængden af smuld er minimal.

Barkflis er et effektivt og dekorativt materiale til bunddække i bede og krukker. Det er et naturligt materiale, der formulder med tiden, og det holder effektivt ukrudtet nede.

Vi leverer billig barkflis fra dag til dag på hele Sjælland.

Levering af flis i løsvægt

Vognmand.dk leverer altid alle materialer i løsvægt. Det gør vi, fordi det er vores erfaring, at det er den nemmeste måde at modtage det på. Udover, at det leveres i en bunke i løsvægt, leverer vi dér, hvor det giver bedst mening for dig. Vi er meget fleksible i vores levering, da vi har mulighed for at levere med enten tippelad eller grab. Hegn eller hæk er derfor sjældent en udfordring.

 

Skal du bruge flis i baghaven, er det nemmere at få leveret det i netop baghaven frem for selv at skulle flytte det fra indkørslen. Vores levering er lige fleksibel, om du bestiller som privat eller erhverv.

 

Du kan bestille flis i både ton og m3, afhængigt af hvad der er nemmest for dig. Typisk er det nemmest som erhverv at bestille i hele ton, mens mange private har gavn af at bestille i m3, der passer til det område i haven, de skal have dækket med flis. Du kan benytte vores mængdeberegner til at finde den helt rigtige mængde flis.

Fordele ved barkflis

Flis er et overordnet begreb, der dækker mange typer af flis. Hos Vognmand.dk har vi valgt at sælge dækbark – også kaldet barkflis. Det er en type flis, der er lavet af bark fra gran- og fyrretræer, og der er flere fordele ved netop dén type bark.

 

Fordele ved barkflis:

 

  • Det er billigt at købe
  • Det vejer ganske lidt
  • Det er et naturligt materiale
  • Det er meget ukrudtshæmmende
  • Det er yderst dekorativt

 

 

Barkflis er et 100% naturligt materiale, der er særligt egnet til bunddække og dekoration i bede og krukker. Det kan også bruges som belægning på gangstier.

Flis pris: Hvad koster flis?

Flis er et lettilgængeligt materiale, der stammer fra bark på træer. Prisen er i den lave ende sammenlignet med andre typer af bunddække som f.eks. granit.

 

Den præcise pris på flis afhænger af den mængde, du skal bruge, og den leveringsform, du foretrækker. Du kan bruge vores prisberegner til at beregne din pris på flis.

Fordele ved flis i haven

Flis er et produkt, der har mange fordele. Dels er det et naturprodukt, der er naturligt nedbrydeligt og dermed et bæredygtigt valg, og dels er det dekorativt. Det blender godt ind i haven og løfter det æstetiske udtryk.

 

Men også i plantesammenhænge har flis fordele. Det har nemlig en meget hæmmende effekt på ukrudt. Flis egner sig dermed særligt godt som bunddække i bede, under buske og træer og i krukker, hvor du gerne vil slippe for at bekæmpe ukrudt.

 

Derudover har dækbark en fugtbevarende effekt, der sørger for at bevare fugten i jorden. Det giver planterne mulighed for at udnytte jordens næring bedre, idét jorden kan udnyttes helt op til overfladen. Samtidig mindskes risikoen for udtørring.

Hvad er flis lavet af?

Flis dækker over mange forskellige typer af flis, herunder barkflis – også kaldet dækbark – som vi sælger hos Vognmand.dk. Flis er et fælles begreb for træmateriale, der er delt i mindre stykker.

 

Overordnet set er der to typer af flis: træflis og barkflis.

 

Træflis er lavet af selve træet, mens barkflis er lavet af barken fra træet. Herunder er der flis fra forskellige sorter af træer.

 

Flis er et 100% naturligt materiale. Det ser meget naturligt ud at bruge som dækmateriale eller bunddække, og det belaster ikke naturen, da det er naturligt nedbrydeligt.

Hvad er forskellen på barkflis og træflis?

Barkflis er lavet af bark, og træflis er lavet af træ. Men hvad er forskellene rent brugsmæssigt?

 

Overordnet set er den store forskel, at bark formulder hurtigere end træ. Bark formulder på 3-5 år, mens træ tager 4-7 år om at formulde; afhængigt af sorten. Det er dog ikke nødvendigvis en ulempe at vælge det hurtigere formuldende dækmateriale som bark. Dels slipper du for at skaffe dig af med dækmaterialet, hvis du laver bede eller have om inden for de næste år, og dels frigiver formuldet bark en masse næring til jorden, hvilket giver et boost til de eksisterende planter.

 

Udover formuldingshastigheden, er der også en udseendemæssig forskel. Træflis er lyst, og nogle vil mene, at det ser mere kunstigt ud end den mørke barkflis, der ser meget naturlig ud i bedene.

© Copyright vognmand.dk