Spagnum

Vælg spagnum til have eller parkanlæg som det næringsrige supplement til jord. Køb billig spagnum i ønsket mængde her. Dag til dag levering på Sjælland.

Køb spagnum i store og små mængder hos Vognmand.dk – leveret direkte i din indkørsel eller fragtet over hækken direkte ind i haven.

Vognmand.dk har stor erfaring med salg af spagnum til private og erhverv, så uanset om du skal bruge spagnum til dine rhododendronbede, eller du har brug for større mængder spagnum til din gartnervirksomhed, leverer vi med kort varsel og til en meget konkurrencedygtig pris.

Levering af spagnum i løsvægt

Vi leverer altid materialer til hus og have i løsvægt. Det gør vi, fordi vores erfaring siger os, at det er langt det nemmeste for dig. Dertil tilbyder vi at læsse det bestilte spagnum af dér, hvor det passer dig. Skal du anlægge bede i baghaven, er det højst sandsynligt langt nemmere for projektet at få læsset det bestilte spagnum ind over hækken frem for at få det tippet af i indkørslen. Så har du det lige ved hånden, når du skal bruge det.

Og netop dét med at have det lige ved hånden, oplever vi, er en klar fordel. Både når det kommer til byggeprojekter og haveprojekter. Det gør dels projektet mere overskueligt, men det går også væsentligt hurtigere at nå i mål, når du kan slippe afsted med at flytte det bestilte spagnum jord få meter frem for at hente det i pendulfart på den anden side af huset.

Hvad bruges spagnum til?

Spagnum – også kaldet sphagnum – er ét af de mest populære valg, når det kommer til plantning af blomster, træer og buske. Spagnum består af opgravet tørv fra højmoser og er den perfekte forbedring af din plantejord. Spagnum er meget næringsrigt, holder på fugtigheden og øger muldindholdet i jorden. Spagnum danner dermed et rigtig godt grundlag for roddannelse og en plante, et træ eller en busk i trivsel.

Selvom spagnum i princippet kan bruges til plantning af langt de fleste planter, træer og buske, er det især i rhododendron- og surbundsbede, at det i Danmark er udbredt at bruge spagnum. Det skyldes, at surbundsplanter foretrækker en meget kalkfattig jord, og det opnås med spagnum. Her er det især ugødet spagnum, der er det oplagte valg.

Hvilken spagnum jord skal jeg vælge?

Selvom det er muligt at købe gødet spagnum, vil vi til enhver tid anbefale dig at vælge ugødet spagnum. Det skyldes, at gødet spagnum består af en mængde gødning, men at det ikke nødvendigvis er den optimale mængde eller type gødning til netop dine planter.

Ved at vælge ugødet spagnum, kan du selv tilføre jorden en optimal type gødning i et passende omfang. Du kan også bruge det indkøbte spagnum til forskellige planter og formål.

© Copyright vognmand.dk