Filtergrus

Hos Vognmand.dk leverer vi filtergrus – også kaldet drængrus – på hele Sjælland. Vi leverer fra dag til dag direkte på din adresse. Du kan bestille filtergrus i enten 1-8 mm eller 0-32 mm afhængigt af dit behov. Filter- og drængrus bruges som dræn, så regnvand ledes væk.

Levering af filter- og drængrus i løsvægt

Filtergrus leveres – ligesom alle vores andre materialer – i løsvægt. Det gør det dels nemt at bestille præcis dén mængde, du har behov for, men du slipper samtidig for miljøbelastende plastmateriale i form af bigbags.

Levering i løsvægt gør det desuden nemt at komme til gruset, da det leveres i én stor bunke – og bunken bestemmer du selv, hvor skal ligge. Vi kan enten tippe den af eller aflæsse med grab for mere fleksibilitet. Skal der læsses af på en mark eller andet blødt underlag, er dette ingen hindring, da vi har mulighed for at medbringe køreplader til formålet.

Hvad er filtergrus?

Filtergrus er en type grus, der har en særlig drænende effekt. Gruset leder vandet væk og kan dermed bruges til stort set alle typer af opgaver, hvor der skal skabes en drænende effekt, f.eks. forskellige typer af belægninger, på landbrugsmarker, omkring bygninger og omkring rør og kloakering.

Typisk vil man bruge en finere filtergrus omkring rør og ved kloakering samt ved afretning, f.eks. drængrus 1-8 mm, mens man vælger en grovere filtergrus som bundsikring ved belægninger, f.eks. drænstabil 0-32 mm.

Hvornår bruges filter- og drængrus?

Filtergrus anvendes som drænende underlag på forskellige typer af belægninger som f.eks. fliser, grus og græs og behov for dræn f.eks. på marker og omkring rør.

Primære brugsområder:

  • Filtergrus til græsplæne
  • Filtergrus til grus
  • Filtergrus til marker
  • Filtergrus omkring rør

Ved belægninger vil der i mange tilfælde skulle lægges et bundsikringslag, inden der lægges stabilgrus. Her kan man enten bruge bundsikringsgrus eller filter- og drængrus. Fordelen ved sidstnævnte er, at det dræner jorden for vand. Det er dermed meget velegnet ved ekstra våd jord.

Hvis jorden er meget våd, vil underlaget synke sammen og flytte sig – også selvom der er brugt stabilgrus under belægningen. I slemme tilfælde vil jord, der konstant er våd, over tid også kunne flytte en belægning, hvor der både er brugt bundsikringsgrus og stabilgrus.

Vil du være på den sikre side, anbefaler vi derfor at bundsikre belægningen med filtergrus til dræn.

Filtergrus pris: Hvad koster filtergrus?

Filtergrus er et billigt materiale, som det kan blive dyrt at spare væk. Det kan være fristende at nøjes med stabilgrus, men det vil næsten altid lønne sig at dræne belægning, rør- og kloakarbejde eller markområde. På den måde sikres stabilitet, og der modvirkes mod opsamlet vand på overfladen og omkring kloak og rør.

Prisen på filtergrus afhænger af mængden. Hos Vognmand.dk kan du bestille filtergrus i enten m3 eller ton – afhængigt af, hvad der er nemmest for dig.

Generelt set bliver prisen pr. m3 eller ton lavere i takt med, at mængden stiger. Det skyldes, at transportomkostningerne er de samme, uanset om lastbilen kører med et halvt eller et helt læs.

Vil du gerne kende den præcise pris på den mængde filter- og drængrus, du har behov for, kan du bruge vores pris- og mængdeberegner.

© Copyright vognmand.dk