Grus

Hos Vognmand.dk tilbyder vi grus i alle afskygninger. Vi er fysisk beliggende tæt ved grusgraven, hvilket sparer os transportomkostninger – så din pris på levering af grus og sand bliver ekstra skarp. Vores grusprodukter spænder over en bred palette af forskellige typer af grus til forskellige formål. Gruset er i størrelserne fra 0-2 til 0-80 mm og varierer fra sø- til bakkemateriale.

Uanset, om du er privat husejer, gartner, entreprenør, brolægger eller håndværker, kan vi tilbyde dén type grus, du står og har behov for – i ønsket mængde. Du kan få hjælp til at udregne den rette mængde med vores mængdeberegner.

Og vi kan naturligvis også byde ind med råd og vejledning ved behov.

Levering af billigt grus på Sjælland

Vi leverer grus og sand i løsvægt på hele Sjælland. Vi ved, at hurtig levering er en høj prioritet for de fleste, så ved at købe billigt grus i løsvægt hos os, får du lynhurtig dag til dag levering.

Alt vores grus forhandles i løsvægt. Det vil sige, at du slipper for emballage fra bigbags, og at gruset desuden er nemmere at gå til, fordi det leveres i en bunke. Levering finder sted dér, hvor det giver bedst mening for dig. Som privat kan du få det leveret i en bunke i indkørslen, men du kan også få det grabbet over hækken, hvis det giver bedre mening for dig. Til erhverv er der ligeledes både mulighed for aflæsning med tippelad og grab, så arbejdet kan skride så hurtigt og nemt frem som muligt.

Køb af grus til haven – hvad skal jeg vælge?

Vi forhandler mange forskellige typer af grus, der hver især egner sig til forskellige formål:

  • Stabiliserende underlag: 0-32 mm grus
  • Afretning: 0-8 mm grus
  • Støbning: 0-16 mm grus
  • Murerarbejde: 0-4 mm grus

Til bærende underlag vil vi anbefale grus 0-32 mm – også kaldet stabilgrus. Det er den mest almindelige type stabiliseringsmateriale, der blandt andet benyttes under indkørsler og terrasser, men også visse typer af vejanlæg.

Når der skal rettes til, inden fliserne lægges, er stabilgrus for groft. Her vil man bruge grus 0-8 mm – også kaldet drængrus. Gruset er fint, komprimeres meget og har en drænende effekt, der er rigtig god under flisebelægninger.

Grus 0-16 mm – der også er en type stabilgrus – bruges typisk til støbemix.

Grus 0-4 mm er vores fineste grus, hvilket også kaldes mure- og pudsegrus, da det er murernes favorit.

Grus Roskilde: Levering af sand og grus i Roskilde

Mangler du grus til levering i Roskilde eller en anden sjællandsk by? Så er det billige og hurtige valg grus fra Vognmand.dk. Vi er beliggende nær Roskilde. Det betyder, at levering af grus til Roskilde eller København, er nogle af vores spidskompetencer.

Hvilken type grus skal jeg vælge?

Grus består overordnet set af sand og småsten. Der findes rigtig mange forskellige typer af grusblandinger, men det er langtfra ligegyldigt, hvilken type du vælger. Faktisk kan det ende ud i en ret besværlig og dyr affære, hvis du får bestilt det forkerte.

De overordnede forskelle på de forskellige typer grus er størrelsen på gruset samt lerindholdet. Når grus behandles, knuses og sies det, så størrelsen bliver som ønsket. Vores mindste grus er i størrelsen 0-2 mm, og vores største grus er i størrelsen 0-80 mm. Det betyder, at gruset er henholdsvis maks. 4 mm i diameter og maks. 80 mm i diameter.

Forskellige størrelser grus egner sig til forskellige formål. Stabilgrus er f.eks. formstabilt, hvilket vil sige, at gruskornene er meget ensformige. Det egner sig godt til vejbelægninger, da det sikrer en belægning, der kan holde til selv meget tung belastning i form af tunge køretøjer.

Til afretning af fliser, bør gruset være meget fint. Det gælder også til støbning og murerarbejde. Her dur det ikke med større gruskorn, der giver klumper.

© Copyright vognmand.dk