Granitskærver

Granitskærver
Hos Vognmand.dk kan du købe billige skærver i granit i forskellige størrelser og farver. Granitskærver egner sig både som belægning i indkørslen og som bunddække og dekoration i haven. Vi leverer granitskærver fra dag til dag på hele Sjælland – så du kan komme i gang med dit haveprojekt allerede i morgen.

Levering af granitskærver i løsvægt

Alle vores materialer – granitskærver inklusiv – leveres i løsvægt. Det vil sige, at du får leveret en bunke med skærver i indkørslen eller baghaven; afhængigt af, hvor du ønsker dem leveret. Hæk og hegn er typisk ingen hindring, da vi også har mulighed for levering med grab.

Det er nemt at tilgå en bunke med granitskærver, uanset om du som privat skal i gang med skovl og trillebør, eller du som erhverv skal flytte skærverne med maskine. Derudover er det en emballagefri løsning, der både er bæredygtig og tidsbesparende.

Granitskærver pris: Hvad koster granitskærver?

Granitskærver er granit, der er knust til mindre stykker. Skærverne fås i forskellige farver afhængigt af farven på granitten. Størrelserne på skærverne varierer også.

Prisen på granitskærver afhænger af type, mængde og leveringsform. Det er typisk billigere at købe større mængder på samme tid, da leveringsomkostningerne er de samme, om lastbilen er hel eller halv fuld. Det kan derfor betale sig at købe til lager i erhvervssammenhænge og at købe til alle havens projekter på samme tid for private.

Du kan beregne din pris på granitskærver ved at bruge vores prisberegner.

Hvad bruges granitskærver til?

Granitskærver bruges fortrinsvis til bunddække i bede og som belægning i indkørsler. De kan også bruges som dræn langs husmuren eller som belægning på gangstier.

Granitskærver er det klassiske og elegante valg til haven. Derudover har det en drænende effekt, der blandt andet forebygger vandpytter i indkørslen og på gangstier. Granitskærver har desuden en lang holdbarhed sammenlignet med andre typer af bunddække som f.eks. flis.

Hvor tykt et lag granitskærver?

Laget af granitskærver afhænger af formålet. I indkørslen bør laget være 4-5 cm. Et tykkere lag vil medføre, at de øverste sten bliver presset ud til siden af dækkene, hvorfor der efterlades hjulspor i belægningen. Mange vælger et lag stenmel i samme farve under granitskærverne for at farveudligne i tilfælde af, at skærverne flytter sig.

Selvom granitskærver er ukrudtshæmmende, vil der over tid trænge ukrudt igennem. Derfor bør du lægge ukrudtsdug under skærverne i dine bede – og eventuelt også i din indkørsel. I bede er et lag granitskærver på 3-5 cm tilstrækkeligt.

Fordele ved granitskærver

Granitskærver er et populært valg til både bunddække i bede og til belægning i indkørsler og på gangstier. Det skyldes de mange fordele, granitskærverne har.

Dels er granitskærver smukke og efterlader haven i et klassisk look. Derudover er skærverne ukrudtshæmmende, og ved at lægge ukrudtsdug under slipper du næsten helt for vedligeholdelse. Den største fordel – især i indkørsel og på gangstier – er, at granitskærver er effektive som dræn. Stenene har en drænende effekt, hvor regnvandet hurtigt løber igennem og ikke lægger sig i pytter på overfladen.

Granitskærver forgår ikke, og er dermed også det langtidsholdbare valg i haven.

Hvilke granitskærver skal jeg vælge?

Hvilke granitskærver, du bør vælge, afhænger dels af dine farvepræferencer og dels af formålet. Granitskærver fås i forskellige farver og størrelser. Hos Vognmand forhandler vi granitskærver i grå og sort.

Granitskærverne fås i følgende størrelser:

  • Grå granitskærver 11-16 mm
  • Grå granitskærver 16-22 mm
  • Sorte granitskærver 11-16 mm
  • Sorte granitskærver 16-22 mm

Begge størrelser kan bruges til belægning af indkørsel. Som bunddække i bede og belægning på stier vælges typisk granitskærver 11-16 mm, mens granitskærver 16-22 mm fungerer godt som dræn omkring husmure.

© Copyright vognmand.dk