Flis til haven

Du får næppe et mere naturligt bunddække i bede og krukker end flis fra bark. Hos Vognmand.dk kan du bestille flis til haven leveret i indkørslen allerede i morgen – vi har nemlig dag til dag levering på hele Sjælland. Vores levering er tilmed så fleksibel, at du enten kan få læsset af i indkørslen eller få grabbet over hækken til baghaven, hvis det passer dig bedre.

Hvad koster flis til haven?

Flis til haven er en billig løsning til bunddække. Den sparer dig tilmed for både arbejde og udgifter i forbindelse med vedligehold, da flis i sig selv er meget ukrudtshæmmende, så længe det bliver lagt i et lag på minimum 10 cm. Du behøver ikke engang at lægge et ukrudtshæmmende underlag som f.eks. ukrudtsdug under – barkflis klarer det selv.

 

Prisen på flis afhænger af både type, mængde og leveringsform. Selve prisen på barkflis og træflis varierer kun meget lidt, og det gælder også sorterne imellem. Det er typisk billigere at købe større mængder flis, så det kan betale sig at købe til alle projekter på én gang eller at dele med naboen.

 

Kan du leve med at få tippet af i indkørslen, er det som regel billigere end at få grabbet over hækken. Til gengæld er det den nemme løsning at få leveret i baghaven, hvis du skal bruge barkflisen deromme.

 

Beregn mængde og prisen på flis til haven ved at bruge vores mængdeberegner.

Hvilken type flis er bedst i haven?

Hvilken type flis, du bør købe, afhænger i høj grad af præferencer. Flis dækker overordnet set over barkflis, der kommer fra bark, og træflis, der kommer fra træ. Æstetisk vil de fleste være tilhængere af den mørke barkflis, hvorfor det netop er dén type flis, vi sælger hos Vognmand.dk.

 

Begge typer af flis er ukrudtshæmmende og fungerer godt som bunddække i både bede og krukker. Barkflis formulder hurtigere end træflis, hvilket giver en lidt kortere levetid. Til gengæld giver den formuldede bark god næring til jorden, og det giver mulighed for helt naturligt at ændre bunddække efter 3-5 år, når al barken er formuldet – uden at bekymre sig om at skulle bortskaffe det gamle bunddække.

 

Til gengæld bruger træflis mere kvælstof til naturlig omsætning, og det vil derfor nærmest altid være nødvendigt at tilføre jorden under træflis mere kvælstof. Det kan i nogle tilfælde også være tilfældet med barkflis, men er som regel ikke nødvendigt. Du kan med fordel gøde jorden i foråret, inden der lægges flis ud – uanset typen af flis – så er du på den sikre side.

 

 

© Copyright vognmand.dk