Muldjord

Se det store udvalg af muldjord, jord til haven, harpet jord og supermuld. Køb billig muldjord i ønsket mængde leveret til adressen. Dag til dag levering.

Hos Vognmand.dk sælger vi muldjord i mange forskellige typer. Al muld sælges i løsvægt, så du har friheden til at vælge den mængde, der passer til dit behov, uanset om du er ved at anlægge haver i erhvervsmæssig sammenhæng eller har behov for muld til højbede eller til at fylde trampolinhullet i haven.

Vi sælger overordnet set følgende typer af muld:

  • Råmuld
  • Harpet muld
  • Komposteret muld
  • Supermuld

Både vores harpede muld og vores supermuld findes i to forskellige kvaliteter, der egner sig til forskellige formål. Mange af muldtyperne kan bruges til det samme, og hvad, der foretrækkes, er derfor ofte en smagssag. Nogle fylder huller med råmuld, mens andre foretrækker en harpet muld. Skal der være gode vækstbetingelser dér, hvor hullet har været, er supermuld ofte at foretrække som top.

Er du i tvivl om, hvilken type muld du skal vælge til dit haveprojekt, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Levering af muldjord i løsvægt

Vi leverer altid jord i løsvægt. På den måde kan du bestille den mængde jord, der passer til dit haveprojekt. Derudover slipper du for emballage. Det er vigtigt for os at være med til at lette arbejdsopgaven for dig, så vi tilbyder både aflæsning af jord i indkørsel og at grabbe jord over hæk eller hegn. På den måde kan du få leveret jorden præcis dér, hvor du har behov for den.

Skal du bruge en stor mængde muldjord, eller har du behov for løbende levering i forbindelse med erhvervsbrug, er du velkommen til at kontakte os for et muldjord tilbud, der passer til dit behov.

Muldjord pris: Hvad koster muldjord?

Prisen på muldjord afhænger af type, mængde og leveringsform. Vores muldjord priser er meget konkurrencedygtige, og vi kan levere, uanset hvor stor en mængde, du har behov for. Du kan bruge vores prisberegner til at beregne prisen på præcis den type og mængde muld, du skal bruge.

Det er typisk billigere at købe muldjord i løsvægt end i bigbags og mindre pakker, da du sparer emballagen. Det letter også arbejdsbyrden, da du er fri for at pakke mulden ud af emballagen og efterfølgende afskaffe den. En bunke med jord er nem at tilgå både manuelt og maskinelt.

Hvad er muldjord – og hvad bruges det til?

Muldjord er jord, der er bearbejdet af regnorme. For at ormene kan leve i jorden, skal der være en række betingelser opfyldt som den rigtige mængde ilt, kalk og fugt. Muldjord er overordnet set den bedste jord til brug i haven. Langt de fleste typer af planter vil trives godt i muld.

Ofte kaldes muld bare for jord, men jord er et vidt begreb, og du opnår meget forskellige resultater ved brug af forskellig jord. Derfor er det vigtigt at tilpasse typen af jord til formålet.

Muld kan bruges til stor set alt havearbejde; du kan fylde huller, tilplante bede, krukker og køkkenhave, og du kan bruge det til nyplantning, jordforbedring og kompost – helt afhængigt af den muldtype, du vælger.

Hvilken muldjord skal jeg vælge?

Muldjord er et overordnet begreb for de forskellige typer af muld, der findes. Hos Vognmand.dk sælger vi et varieret udvalg af muld:

  • Råmuld
  • Stadion muld
  • Harpet muld
  • Komposteret muldjord
  • Harpet supermuld

Hvilken type muldjord, du bør vælge, afhænger af dit formål. Til havebrug foretrækker de fleste harpet muld, da der her er frasorteret større klumper, sten, grene, osv., så jorden er mere fin og nemmere at arbejde med.

Råmuld er omvendt den helt rå og usorterede variation af muld. Den vil man bruge til ren opfyldning, inden der toppes med en bedre og finere muld.

Stadion muld er den perfekte muld til anlægning af større græsplæner som fodboldbaner og stadions.

Komposteret muld er muld blandet med kompost, hvilket giver en gødende effekt.

Supermuld er også harpet muld men i en ukrudtsfri version med ekstra næring, hvilket er særdeles godt til både prydhaven, køkkenhaven og græsplænen. Det er det ultimative – men lidt dyrere – valg af muld.

Er dyr muld bedre end billig muld?

Jord er ikke bare jord. Der er stor forskel på, hvor jorden kommer fra, hvordan den er sorteret, hvad den indeholder, og hvor næringsrig den er. Derfor er det sjældent en god løsning med kasseret jord fra andre haver, da jorden vil være næringsfattig og måske forurenet – og det er bestemt ikke et godt udgangspunkt for dine planter.

Vil du gerne give græsplæne, planter, buske og træer de mest optimale forhold, bør du købe god og næringsrig muld. Den bedste muld afhænger af netop dit formål, men i langt de fleste tilfælde vil vores harpede supermuld være at foretrække.

Opfyldning af trampolin hul eller andre huller i haven

Skal du opfylde større huller i haven, f.eks. efter en nedgravet trampolin, swimmingpool eller sø, behøver du ikke bruge mange penge på næringsrig muld. Først og fremmest skal hullet fyldes op, og så kan du nøjes med et mindre lag af supermuld eller anden næringsrig muld på toppen, hvis der efterfølgende skal sås græs eller beplantes.

Til opfyldning af huller, vil vi anbefale vores råmuld. Mulden er usorteret jord opgravet fra grusgrav, og strukturen er derfor meget grov; hvilket er perfekt til opfyldning af huller.

Husk, at opfyldningsjorden skal komprimeres ved stampning – og gerne af flere omgange. Ellers risikerer du, at jorden falder sammen med tiden, og at der fortsat vil være en fordybning eller et hul i græsplænen.

© Copyright vognmand.dk